موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران به منظور نیل به اهداف خود در ایجاد فضایی برای رشد دانش میان رشته ای ، دومین ورکشاپ خود را در زمینه معماری و پوشش برگزار کرد.

این کارگاه بخشی از یک سری رخدادهای (( پارامتریک)) با هدف ارتقا تفکر طراحی کامپیوتری و کشف امکانات جدید در طراحی پارامتریک است.

عناوین

– تجزیه و تحلیل هندسه کامپیوتری (نحوه رمزگشایی هندسی)

– درک پتانسیل ها و محدودیت ها

– ایجاد استراتژی برای پیشرفت بیشتر ( الگوریتم رشد)

– تکنیک های 2d تا 3d ( برشکاری- نماکاری – مثلث بندی)

– خروجی مدل طراحی شده توسط ابزار لازم

– مستند نمودن طراحی

مفهوم

لباس و معماری هر 2 براساس ضرورت های زندگی می باشند که شامل لباس و سرپناه است. هرچند این دو دارای بیان ویژه خود برای آفرینندگان و مصرف کنندگان هستند. لباس و معماری هر 2، شما را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار می دهند. شمار این کارگاه بررسی بیشتر برای روی هم قرار دادن این دو زمینه طراحی یعنی هنر و لباس می باشد.

لباس و معماری بیانگر ایده های شخصی، اجتماعی و فرهنگی بوده و منعکس کننده علائق کاربران و قلمرو و هر عصر و دوره هستند. رابطه آنها یک رابطه همزیستی بوده و در طول تاریخ لباس ها و ساختمان ها یکدیگر را از نظر شکل محتوایی و ظاهری تحت تاثیر قرار داده اند.

این امر به نظر طبیعی می رسد که هر دو نه فقط سهمی در ایجاد پناهگاه و محافظ بدن داشته اند، بلکه آنها اقدام به خلق فضای لازم از سطح به مواد دو بعدی کرده اند. در حالی که این دو جوانب مشترک زیادی داده اند اما ذاتاٌ متفاوتند و از نظر انسان ها، در اجزا، اندازه ها و اشکال به شدت متفاوتند.

اهداف

تاکنون، معماران تکنیکهایی از قبیل تاکردن، خم کردن و … را برای خلق فضا، سقف ساختمان ها و سایر اشکال ساختمانی مورد استفاده قرارداده اند. شعار این کارگاه با بررسی تفکر الگوریتمیک توسط ابزار مولد در طراحی پا را از این فراتر می گذارد. چالش موجود در اینجا خلق یک پل به منظور ایجاد ارتباط بین این زمینه طراحی یعنی معماری و لباس است که در ابعاد کاملا متضاد یکدیگرند.

خلاصه تکنیکی

در مراحل اولیه مدلهای فیزیکی و استراتژی های low-tech به کاربرده می شود و به شرکت کنندگان اجازه می دهد تا درک بیشتری از مواد، ساخت و متدهای سرهم بندی ساده بدست آورند. پس از آن، این استراتژی ها دیجیتال شده و با استفاده از نرم افزارهای پیچیده از قبیل Rhiniceros و Grasshopper ارایه می شوند. در پایان، پروژه هایی که به سطح مورد نظر دست یافته اند به بخش ساخت رفته و با استفاده از تکنیک های مختلف مانند برش لیزری و…، در ارتباط مستقیم با پیشرفت هر گروه قرار می گیرند.

مدرسین :

– آرین حکیمی نژاد ( همکار دفتر زاها حدید و از بنیانگذاران گروه معماری دیجیتال پارامتریکا در رومانی )

– وحید اشراقی ( همکار دفتر زاها حدید ، فارغ التحصیل از AA )

– میکلا موستو ( Michela Musto )، ( فارغ التحصیل از AA و فعال در زمینه مد و فشن )

هیئت ژوری :

– هومن طالبی ( همکار و طراح ارشد در دفتر زاها حدید ، شیردل و همکاران ، و شرکت هما فرجادی ، و همچنین طراح در بسیار از پروژه ها در سطح آسیا ، اروپا و خاور میانه )

– ماریا آرایا ( همکار و طراح ارشد در دفتر زاها حدید و طراحی تولیداتی در زمینه های کفش و .. توسط پارامتریک دیزاین )

– محسن مریزاد ( فارغ التحصیل مدرسه عالی IAAC اسپانیا ، همکار دفتر شیردل و همکاران ، استاد راهنما کارگاه معماری هوشمند با حضور پاتریک شوماخر از دفتر زاها حدید در رومانی ، ورکشاپ طراحی و تولید دیجیتالی در تهران و … )

– مرضیه رجب زاده ( فارغ التحصیل مدرسه عالی IAAC اسپانیا ، همکار دفتر حرکت سیال ( متعلق به رضا دانشمیر و کاترین اسپریندونوف ) )

تیم راهبردی و برگزاری ورکشاپ :

سامان رجول

کاوه رضائی

فاطمه سطوتی

قابل ذکر است که نتایج ورکشاپ در سایت های معتر مرتبط به زودی منتشر خواهد شد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!