موسسه بین المللی مطالعات راهبردی معماری ایران در تابستان 1392 در تهران با شماره 32194  تاسیس شد؛ این مرکز  تحقیقاتی به عنوان پل گفتگوی میان رشته ای میان معماری و رشته ها و علوم متنوع خواهد بود تا بتوان با فعالیت های پژوهشی و آموزشی در این راستا ، به عناوین و عرصه های جدیدی در این حوزه دست پیدا کرده و راه حل های مورد قبولی در جهت بر طرف سازی مشکلات محتمل به وجود آید.

 

 

این موسسه به طور کلی اهداف زیر  را دنبال می نماید :

مطالعه و تحقیق آکادمیک پیرامون مسائل نظری معماری ، علوم انسانی ، علوم فنی و هرگونه  علمی که بتواند دریچه ای به ایجاد روش های گوناگون استفاده از معماری در عرصه های گوناگون زندگی بپردازد 

تشکیل  همایش و میزگردهای فرهنگی ،هنری و علمی با شرکت کارشناسان و اساتید داخلی و خارجی

پژوهش در راستای ارتقاء حوزه های گوناگون مرتبط با معماری و شهرسازی و برنامه ریزی در راستای اهداف مذکور

برقراری ارتباط نزدیک با مراکز مطالعاتی معماری درایران و خارج از ایران

انتشار کتاب و اسناد علمی در عرصه معماری و علوم میان رشته ای مرتبط حاصل از پژوهش در راستای مذکور

معرفی معماری ایرانی -اسلامی  به جامعه بین المللی.

ایجاد دیالوگ فرهنگی ، علمی و هنری مرتبط با معماری بین کارشناسان و نخبگان ایرانی و خارجی.

 بدست آوردن راهکار هایی در راستای بهبود بخشیدن به عرصه معماری ایران با توجه به معماری بومی و سنتی ایران با نگاهی به عرصه ها و سبک های حاضر در معماری جهان

 

 اعضاء : 

مدیر عامل و بنیانگذار : نوید  گنجی

معاونت : اتابک حمیدی منش

 

کارگروه معماری پایدار : 

مشاور ارشد : دکتر وحید قبادیان

سرپرست کارگروه : رضا کرمی فر

اعضاء :

ساناز خداداد

مهشید اولیایی

بهاره قربانی نژاد

محمد حسین دانش پژوه

ندا عسگری

اتابک حمیدی منش

امیر ملکشاهی

رضا ذاکری

کارگروه معماری و صنعت : 

مشاور ارشد : مهندس وحید اشراقی

سرپرست کارگروه : سامان رجول

اعضا ء :

کاوه رضائی

امین محمودی

فاطمه سطوتی

رها رهبانی

هانیه خالقی

مژده رجبی راد

کارگروه معماری ایرانی-اسلامی

سرپرست کارگروه : نسیم دادرس

اعضاء : 

امین رمضانی

زهرا شریف طهرانی

مسعود رضائی

نسرین فروزان

زهرا عبدی

 

 

کارگروه های مورد نظر با توجه بهراهداف بالا تدوین شده اند که از قرار زیر است :

–  کارگروه فضا وجنسیت

بحث فضا و جنسیت و رابطه متفابل ان همواره در همه کشور های جهان مطرح بوده است و تجربیات موجود در این زمینه ثابت کرده است که شهرسازی،معماری و جامعه شناسی به حق رایطه ای مستقیم و حائز اهمیت دارند، لذا موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران  ، با تشکیل این کارگروه و در پی ان ایجاد گروه های پژوهشی در این زمنیه سعی دارد تا بتواند با پرداختن به ابعاد گوناگون این مسئله و در اختیار گذاشتن ان به دست اقشار عمومی جامعه بتواند به نتایج عملی و مفیدی در این زمنیه برسد ؛ تا قدمی دیگر باشد برای پیشرفت جامعه ایران اسلامی

–  کارگروه معماری ایرانی- اسلامی

کشور ایران در طول تاریخ جهان همواره جزو متمدن ترین سرزمین های جهان بوده است ، این کشور با تمدن بیش از 7000 سال ، معماری ای غنی و فوق العاده را از قبیل سبک ها ، تکنیک ها و شیوه هایی متفاوت برای جهان امروز به میراث گذاشته است  ، این معماری بعد از پایان دوره باستانی در ایران و فرایر شدن دین اسلام در جهان ، نیز همه اصول خود را با تمام غنایش در اختیار اسلام و کشور های تابع ان گذاشت تا معماری ای بدیع و زیبا به وجود بیاید ، معماری ای که از شرق تا غرب جهان را با اصول و تکنیک هایی خارق العاده فراگرفت و به معماری بسیاری از  کشور ها غنا بخشید ، از این رو موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران ، بر خود واجب دید تا با پرداختن به معماری ایرانی –اسلامی ، با همکاری ارگان های خصوصی و دولتی  به ایجاد راهکار هایی برای گسترش این معماری در کشور ایران و دور ان به کشور های جهان بپردازد.

این پروسه طی برنامه زمانبدی شده ای مدون و اصولی در طول 5 سال انجام خواهد گرفت.

– کارگروه گسترش معماری پایدار و اصول مرتبط با ان

جهان امروز به شدت نیازمند معماری ای مطابق اصول انسانی است که بتواند نیاز های مردم را با فراهم اوردن شرایطی برای زندگی ای متناسب با اصول انسانی و احترام متقابل به طبیعت و پیرامون انسان ، براورده سازد.

ایران عزیز که پیش از این معماری ای پایدار منحصر به خود داشت و دارد ، نیز نیازمند ان است تا بتواند از اصول جدید و جهانی معماری پایدار که سرفصل هایی چون معماری سبز ، معماری بیونیک ، معماری اکوتک و. را شامل میشود استفاده نماید و به به روز سازی معماری خود از این جهت بپردازد.

موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران (ققنوس )  در پی ان است تا با عملی سازی تئوری های  مبانی معماری پایدار با اصول جدید ، تلاشی در جهت ارتقاء و اعتلای معماری و جامعه معماری ایران بنماید.

– گروه بین المللی معماری ایران

این گروه که با هدف ایجاد بستری برای تعامل بیشتر میان دانشجویان و حرفه مندان ایرانی  در زمینه معماری به طور آزمایشی از 1 سال اخیر شروع به کار کرد ، در پی ان است تا بتواند از همه پتانسیل های موجود در شخصیت ها ، شرکت ها و همه افراد حقوقی و حقیقی در زمنیه معماری در همه جهان استفاده نماید و علاوه بر فراهم اوردن شرایط همکاری ایرانیان خارج از کشور ، تلاش میکند شرایطی را نیر برای  ورود انها به چرخه پیشرفت معماری ایران و ارتقاء و اعتلای ان فراهم اورد.

قابل ذکر است که با استفاده از پتانسیل های این گروه و برنامه های پیشبینی شده برای ان میتوان بستر اموزشی معماری ایران را به کمک ارگان های دولتی وخصوص متحول ساخت ، ولو انکه  برنامه های این گروه در حال حاظر نیز در دست انجام است.

– کارگروه معماری وصنعت

جامعه ، معماری و صنعت ایران به شدت نیازمند ارتباطی تنگاتنگ تر و تعامل بیشتر هست ، به گونه ای که بتوان از پتانسیل های موجود در معماری در صنعت و پیشرفت ان استفاده کرد.

در این کارگروه از محققان و اساتید مرتبط با موضوع ، در جهت ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان معماری و صنعت  دعوت به عمل آمده است ؛ که نمایندگانی از  دانشگاه IAAC اسپانیا ، دانشگاه AA انگلستان و دانشگاه MIT  ، که پیشرو در امر ارتباط میان صنعت و معماری است  ،  در این کارگروه حضور خواهند داشت.

از این موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران ، با تشکیل گروه های پژوهشی و ارتباط با ارگان های صنعتی ، به تعامل هرچه بیشتر میان صنعت و معماری و در نهایت اعتلای معماری ایران عزیز کمک نماید.

– کارگروه پژوهشی بررسی تاریخ شفاهی معماری ایران

معماری کشور ایران همواره دچار فراز و نشیب های گوناگونی شده است که بسیاری از آن را میتوان در تاریخ معاصر این کشور یافت ؛ تاریخی که معماری ایران را از تکنیک های سنتی معماری ایرانی به سوی معماری مدرن فراخواند و در این میان اتفاقات بسیاری ، معماری ایران زمین را دچار انحطاط ساخت ، ولی در این بین معماران شاخصی از این کشور ، همواره سعی در ایجاد روش ها و تئوری هایی بوده اند ، تا بتوانند معماری این کشور را به حفظ اصالت خود ، با معماری رو جهان نیز به روز ساخته و در نهایت بتوانند روشی نو را بیافرینند.

موسسه بین المللی مطالعات راهبردی معماری ایران ( ققنوس ) ، از انجا که همواره تاریخ معاصر هر جامعه ای راهگشای مشکلات آینده آن جامعه خواهد بود ، و به دلیل اهمیت بررسی معماری معاصر ایران و بررسی راهکار هایی برای به روز سازی معماری این کشور ، بر خود واجب دید تا با ایجاد کارگروه پژوهشی بررسی تاریخ شفاهی معماری ایران ، راه پیشرفت معماری در کشور ایران را همواره بسازد .

روش های اجرای اهداف بالا به صورت زیر انجام خواهد پذیرفت

–  برگزای و تشریک مساعی در سمینار ها ، سمپوزیوم ها ، کنفرانس های و هر نوع رویکرد هم اندیشانه در عرصه اهداف موضوعه کنفرانس های تخصصی معماری و شهرسازی و ترویج معماری ایرانی و اسلامی و گسترش استاندارد های مربوطه در سطح جامعه مذکور

– تشکیل دپارتمان پژوهش برای ایجاد بستری برای رشد علم معماری و هنر مربوط به ان

–  بررسی و ارزیابی طرح ها و قراردادهای معماری و رشته های مرتبط با آن پیشنهاد طرح های ضروری و زیر بنایی بر پایه نیازهای جامعه و مبادلات تجربیات و نظریات با موسسه های  مشابه و ارائه رهنمودهای علمی و عملی .

– برقراری تماس علمی با تعریف پروتکل و قالبی برای اعمال و تصویب تفاهم نامه های همکاری با نهاد ها ، سازمان های دولتی و غیر دولتی و تحقیقاتی در رشته های مرتبط ،‌ در داخل یا خارج از کشور .

– برگزاری و تشریک مساعی در عرصه رقابت های معماری و شهرسازی در حوزه اهداف موضوعه

– همکاری با نهاد های دولتی و غیر دولتی در زمینه گسترش معماری ایرانی و اسلامی در داخل و خارج از ایران

–  ایجاد فستیوال های بین المللی تخصصی معماری برای رشد تفکر عمومی درباره این رشته و به عرصه گذاشتن موفقیت ها و پستانیل های  جمهوری اسلامی ایران در زمینه مذکور

 اخذ نمایندگی از بنیاد ها و نهاد های معتبر جهانی مرتبط با موضوعات مذکور