چهارمین نشست معماری خوب با موضوع پیش از طراحی  زیر نظر موسسه مطالعات راهبردی معماری و طرح ” معماری خوب ” در روز پنج شنبه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۷ با حضور سرکار خانم مهندس فریار جواهریان ( معماری و اندیشمن ایرانی ) ،جناب آقای دکتر محمد سعید ایزدی ( معاونت  معماری و شهرسازی وزارت راه )  و مهندس آرش مظفری ( معماری و برگزیده جوایز متعدد داخلی و خارجی )  با موضوع معماری خوب،پیش از طراحی در خانه گفتمان شهر برگزار گردید .

bc2b90f8-784b-46c6-826b-ad36658d751b

این نشست که با هدف بررسی معماری خوب از زوایای سیساستگزاری کلان ، روند طراحی در پروژه های خرد مقایس و مفهوم کلی معماری خوب برگزار شد  ، با ویدئویی کوتاه از آثار بالکریشنا دوشی ،برنده جایزه مسابقه پریتزکر سال ۲۰۱۸ حول معماری انسان محور آغاز و سپس مهندس فریار جواهریان معماری خوب را در قالب چهار سوال واکاوی نمودند ؛ ایشان این سوالات را خطاب به مخاطبین اینگونه بیان کردند که ایا معماران واقعا به فکر بهره برداران ساختمان هایی که میسازند هستند ؟! چه کسی باید تشخیص دهد که معماری یک بنای خوب است یا خیر ( بهره بردارند ، بازار ، معماران و یا …؟! ) ، آیا برای ساختن آینده حتما باید گذشته را از بین ببریم ؟! و آیا شیوه خاصی وجود دارد که بتواند معماری خوب را ضمانت کند!؟ وی در ادامه بررسی و تجزیه و تحلیل و ارزش گزاری ساختمان هایی که در دست بهره برداری است را از الزامات شروع یک طراحی دانستند و مهمترین چیز را رضایت بهره برداران ساختمان یافتند ؛ 2c9593d9-262b-42d6-b3df-634e36c0785cسپس دکتر محمد سعید  ایزدی، معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی پیرامون سیاست گذاری و نگاه کلان به روند خلق معماری خوب به ایراد سخنرانی پرداختند ،

ایشان در ابتدا توجه به نکته در سیاستگزاری کلان را از الزامات خلق یک معماری خوب دانستند . یکی اصلاح دستورالعمل ها و سیاستهایی که در اسناد بالادست بدون توجه به کیفیت و ارتقاء معماری و بعضا بدون داشتن اساس علمی و درست تدوین شدند و دوم تجدید نظر اساسی در قوانین و ضوابط موجود در عرصه ساختمان که به کارکرد صرفا بسنده کرده اند؛ دکتر ایزدی در ادامه تدوین نظام نظارت و پایش توسط شهروندان در حوزه معماری را لازمه به وجود آمدن یک معماری خوب دانستند و خبر از راه اندازی سازو کار دیدبان شهری و تاسیس نخستین سازو کار متمرکز بر روی سیاستها و تصمیم گیری های کلان در حوزه کیفیات معماری با عنوان شورای اعتلای معماری و شهرسازی با همکاری انجمن های ذی مدخل دادند و مخاطبین جامعه معماری و مخاطبین را به جستجوی معماری خوب فراتر از ساختمان های عمومی و در بطن شهر دعوت کردند  .

64920180-199e-46f8-ab44-e27cabf1c554در آخر  مهندس آرش مظفری مسئله معماری خوب و روند طراحی مردم محور را برای مخاطبین باز کرده و به شیوه خلق معماری خوب در پروژه های کوچک مقیاس پرداختند و روش برخورد با زمینه یک اثر را ضمن بررسی نسبی بودن خوب یا بد بودن یک معماری مورد واکاوی قراردادند.

سپس طبق آیین هرماهه نشست های معماری خوب ، اینبار چالش ایده خلاق با موضوع یک بیان بصری از پارامترهای پیش از طراحی برای خلق معماری خوب برگزار گردید که جناب آقای ایلیا عطاپور و سرکار خانم آنی‌ات سپهری به عنوان برگزیدگان این چالش در این بخش در حضور سخنرانان به ارائه ایده خود پرداختند .

4c4df75d-d16d-496b-a170-1d7372dfc1c6

در آخر پانل چالش سخنرانان برگزار گردید و سؤالاتی که پیش از این از گفتگو با مردم توسط تیم تحقیقاتی معماری خوب به دست آمده بود از سخنرانان پرسیده شده که مسالی  چون الویت قرار دادن کیفیت به جای کمیت ، افزایش فضای حرکت برای عابر پیاده بجای ماشین ، اصلاح روش برخورد با مسابقات معماری ، جاگاه نظام مهندسی ساختمان در عرصه معماری و … در این بخش بررسی و آسیب شناسی شد .

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!