نخستین ورکشاپ Digital Manufacturing از سلسله ورکشاپ های برنامه ریزی شده در این حوزه که با هدف ایجاد بستری برای رشد و ارتقاء ارتباط میان معماری و صنعت و همچنین همگانی شدن تکنیک های معماری در کارگروه معماری و صنعت موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران ، در تاریخ 13 تا 20 اسفند 1392 و زیر نظر مهندس محسن مریزاد ، مهندس مرضیه رجب زاده و مهندس رها اشرفی و با حضور ماریا آرایا و زوبین خبازی تحت نظارت اجرایی سرپرست این کارگروه ( مهندس سامان رجول ) و دیگر اعضای کارگروه ( فاطمه سطوتی و فائزه اجلالی) ، برگزار شد.

 

این ورکشاپ به عنوان یک سلسله برنامه تدوین شده در قالب موضوعی کلی به نام ساخت و تولید دیجیتالی و ریز بخش هایی با موضوعاتی در حوزه طراحی معماری داخلی و خارجی در این موسسه در دست انجام است ، که اولین ورکشاپ با موضوع طراحی سیستم های روشنایی به مدت 7 روز کاری در اسفند سال جاری برگزار ، و در آخر مورد بررسی اساتیدی از دانشگاه های IAAC بارسلونا ، AA لندن و دفتر معماری زها حدید در لندن قرار گرفت. 
تعداد شرکت کنندگان در ورکشاپ به دلیل ارتقاء کیفیت ورکشاپ به تعداد 15 نفر در قالب 5 گروه 3 نفره در نظر گرفته شده بود .
در ابتدا در این کارگاه سعی شد با استفاده از تکنیک های فولدینگ ، ایده پردازی شده و کانسپت مورد نظر دریافت گردد که پس از بدست آمدن کانسپت اولیه ، ایده های مورد نظر در نرم افزار های مرتبط مانند راینو ، گرسهاپر و … تحت نظر اساتید این کارگاه بررسی و مدل سازی شد ، و با استفاده از دستگاه های همانند لیزر کاتر و … از آنها خروجی گرفته میشد .
با توجه به نوع عنصری که مورد طراحی قرار گرفته شده بود (لامب ) ، میباست در قدم به قدم طراحی ، نحوه تعامل نور و مدل طراحی شده به خوبی مورد بررسی قرار میگرفت تا در نهایت محصول نهایی با کیفیت مناسب جهت صنعتی سازی ایجاد گردد.
روند کلی کار ورکشاپ به اینگونه بود ، که در طول این 7 روز ، 3 استاد ورکشاپ ( محسن مریزاد ، رها اشرفی ومرضیه رجب زاده ) ، در تایم صبح به آموزش مبانی معماری دیجیتال ، دستگاه های مورد تعامل در جهان، با این تکنیک ، نرم افزار راینو و گراس هاپر ، تکنیک های پرزانته و… و در تایم عصر ، شرکت کنندگان به ایجاد و پرداخت مدل های خود با توجه به آموزش های صورت گرفته میپرداختند .
در روز اختتامیه ، 5 گروه شرکت کننده به ارائه فعالیت های خود در حضور زوبین خبازی ، ماریا خوزه آرایا ، رها اشرفی ، محسن مریزاد ، مرضه رجب زاده پرداختند.
قابل ذکر است که ورکشاپ DIGITAL MANUFACTURING 2 از حالت مقدماتی خارج شده ، و به بحث های پیشرفته تری در این حوزه خواهد پرداخت که برگزاری آن در سال 1393 محتمل خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *